A Vinijóga terápia művészete – 3 napos műhely – 2023 augusztusában

Időpont: 2023.augusztus 25-27

A Vinijóga, egy ősi filozófiai és gyakorlási rendszer, ami Indiából származik, és évezredek óta az egészség és a harmónikus élet támogatója. Gazdag szemléletmódja a megvalósítás egyszerűségével párosulva generációk óta segíti követőit a spirituális úton.

A Vinijógához hasonló rendszer egyik legfontosabb előnye, hogy az emberi lényt holisztikus egységnek tekinti, és ezért az egészséget és a jóllétet is ebből a szemszögből közelíti meg. Ezért használ sokféle eszközt a gyógyítási folyamatban.

Bár a köztudatban a jógát ma leginkább a testtartásokkal hozzák összefüggésbe, de tudjuk, hogy ez csak egy, a sok eszköz közül. A Vinijóga hatékony eszközei közé tartozik többek között a tudatos légzésszabályozás, a meditáció, az életmódváltás, a vizualizációk, a mantrák használata és az étkezési ajánlások. Ezáltal a gyógyulási folyamat nagyon átfogóvá és rendkívül egyénre szabottá válik.

Krishnamacharya es TKV Desikachar
Krishnamacharya és fia, TKV Desikachar
Kausthub oktat

A Vinijóga másik kulcsfontosságú előnye, hogy alkalmassá teszi az embereket a gyógyulási folyamatra. Ahelyett, hogy passzív befogadója lenne a kezelésnek, a tanítvány (gyógyulásra vágyó) aktívan részt vesz a jóllétéhez vezető úton, és tudatosítja, hogy elsősorban ő a felelős a gyógyulásáért. A tanító szerepe pusztán az, hogy a tanítványt a gyógyulás eszközeihez vezesse és megtanítsa ezek helyes alkalmazását. Ha ez megtörtént, akkor a tanítvány feladata, hogy szorgalmasan gyakoroljon, megfigyelje a változásokat, és minden változásról értesítse a tanárt. Így a gyógyulás a tanítvány együttműködésével jön létre, és nem kívülről érkezik.

Ez az erőteljes rendszer már sok ezer tanítványnak segített, akik a jógában keresték a megoldást a problémáikra. Ezt a nagyszerű művészetet T. Krishnamacharya tökéletesítette és mutatta be, valamint fia és utódja, T.K.V. Desikachar közvetítette világszerte. Sok embert gyógyítottak meg mindenféle problémából ezzel a holisztikus, mégis egyszerű megközelítéssel. Ez a családi vonal 1200 éve hordozza ezt a tudást.

Dr. Kausthub Desikachar a T. Krishnamacharya és T.K.V. Desikachar által közvetített klasszikus Vinijóga hagyományának utódja. Elismert jógaoktató, jógaterapeuta, gyógyító és spirituális tanácsadó. Céljai közé tartozik a jóga hiteles tanításainak megosztása a modern korban, valamint a különböző gyógyítási módok közötti hídépítés a fizikai, érzelmi, szociális és spirituális egészség előmozdítása érdekében.

agica-kausthub-csongor

Ez a szeminárium a Vinijóga holisztikus megközelítésének, mint az egészség és a jóllét kiegészítő rendszerének alapvető elveit mutatja be. Olyan tapasztalati gyakorlatokat is kínál, amelyekből a résztvevők azonnal profitálhatnak. Különösen érdekes lesz jógaoktatók, jógaterapeuták, egészségügyi szakemberek és azok számára, akik érdeklődnek az egészség és a jóllét holisztikus megközelítése iránt.

A program időbeosztása

2023.08.25-27. Minden nap 9.00 – 12.30 és 14.00 – 17.00 ig.

A program helyszíne 

MagNet Ház,  Budapest, Andrássy út 98, 1062 

A program díja

A szeminárium díja 120.000 Ft, amelynek fizetése egy összegben vagy két egyenlő havi részletben történik. Ez a részletfizetés 2023. július 24-ig érhető el. Onnantól már csak egy összegben lehet fizetni. 

A program Nyelve

A programon magyar fordítás lesz Selmeci Csongor tolmácsolásában.

Egyéb információ

Jógaszőnyeget aki tud hozzon magával. Akinek nincsen, annak a helyszínen biztosítunk.  

További információk a szervezőknél: 
Selmeci Csongor és Selmeciné Ági
+36302370838
yoga@yoga.hu