JÓGAOKTATÓ KÉPZÉS VÉLEMÉNYEK​

Olvasd el, hogy a nálunk végzett jógaoktatók mely tapasztalataikat emelik ki a képzés elvégzésével! 

"szeretetteljes légkör"

„Úgy érzem, hogy olyan biztos alapokat kaptunk egy nagyon nagy tudással rendelkező tanári kartól, amire a jövőben bátran építkezhetünk. Mindezt szeretetteljes légkörben, sok kedves embert megismerve sajátíthattuk el. Bátran ajánlom a jóga iránt érdeklődőknek.”
Paramahansza Madhavadaszdzsi
Váradi Kati
Designer

"szemmel látható fejlődés"

"Hálás vagyok a Tanáraimnak, hogy átadták annak a rengeteg tudásnak egy részét, melyet hosszú évek alatt sajátítottak el, és megmutattak Nekem egy ösvényt, melyen kevesen járnak, de aki ezen jár, folyamatos, szemmel látható fejlődésen megy keresztül. Láttam, hogy a fegyelmezettség és a kitartás eredményt hozó, és gyakorolnom kell, hogy ezen erények az én életemben is, minden területen jelen legyenek."
Bukai-Anita
Bukai-Anita
Support

"magam is átalakultam"

„Sokan jönnek a jóga órámra, akik így-úgy betegek. Szerettem volna felelősséggel segíteni Nekik, ezért jelentkeztem az MJA II. évfolyamába. Döbbenetes, mennyi lehetőséget, útmutatást, megközelítést kaptam ahhoz, hogy valóban segítség lehessen számukra az útmutatásom. A vizsga táborban pedig rengeteg minden összeállt bennem, rendeződött mindaz a tudás, amit itt kaptam. Mindemellett magam is átalakultam, és ezzel összefonódva új, lelkesítő küldetés ért el hozzám. Öröm, lelkesedés és hála van bennem!”
Bükki Tamás
Bükki Tamás
Fizikus

"széleskörű, hatalmas tudásanyag"

Az Akadémia első, meghatározó évét, egy rendkívül nehéz életszakaszban végeztem. Bár nagyon megterhelőnek éreztem, sose bántam meg, hogy belevágtam. Szvámi Kuvalajánanda híres gondolata fejezi ki leginkább a jóga szerepvállalását a mai világban: "A jógának teljességet átfogó üzenete van az emberiség számára.” Az Akadémián olyan széleskörű, hatalmas tudásanyagot kaptunk, melynek elmélyítése, alkalmazása komoly felelősség. Tanáraink, példát mutattak hetven év feletti életkorukkal és fiatalos lendületükkel, tudásukkal, szívükkel. A fiatal alapítók széleskörű ismeretanyaggal, nyitottságukkal, Indiából örökített értékekkel segítették fejlődésünket. A feladatok gyakorlása rendszerességre szoktatott. Olyan változásokat idézett elő, melyek az élet minden területén kamatoztathatók. Hálával és köszönettel tartozom a komoly tanításért.
buzasmagdi
Buzás Magdolna
Pedagógus

"hihetetlen mértékű változást éltem meg mind fizikailag, mind lelki és spirituális szinten is"

„Példaértékű számomra a Jóga Akadémia tanári karának hitelessége és a hallgatókhoz való szeretetteli hozzáállása. Hálás vagyok az átadott tudásért, mely közel sem egy száraz tananyag, sokkal inkább egy út, melyen fegyelmezetten, kitartóan járva számomra hihetetlen mértékű változást éltem meg az év során, mind fizikailag, mind lelki és spirituális szinten is. Egy olyan tanrendszerbe kaphattam betekintést, melyet hittel és bizalommal követve saját magam vállalhatom a felelősséget életemért. Bízom benne, hogy tapasztalataimat megosztva másoknak is segíthetek. ”
Professor T Krishnamacharya
Hebling Katalin
???

"gyakorlatban is alkalmazni az elméleti tanításokat"

Az akadémián töltött idő alatt éreztem meg igazán a JÓGA jelentőségét és hatásait a mindennapi életre. Itt tanultam meg a gyakorlatban is alkalmazni az elméleti tanításokat, melyek mély önismerethez és egy tudatosabb életforma kialakulásához vezettek. Véleményem szerint ezen tapasztalásokat, élményeket nemcsak leendő jógaoktatóknak, hanem mindenkinek át kellene élnie, aki egyszer a JÓGA ösvényére lépett
Professor T Krishnamacharya
Ficsor Andrea
???

"Új otthonra találtam"

„A képzés során teljes, átfogó képet kaptam a jóga tudományáról, szellemiségéről és erkölcsiségéről. Új ember lettem, felvértezve testi, lelki, szellemi, szociális és spirituális élet átfogó ismeretanyagával és szemléletével. Tanáraim tudásuk, szeretetük és töretlen hitük által példaképeimmé váltak. Új otthonra találtam, ahova mindig visszavárnak..”
JanyTamas profilkep
Jány Tamás
Edző, jógaoktató

"megőrzik és óvják azt, ami örökkévaló"

Olyan jó tartozni valahová, ahová úgy mehetsz, hogy tudod, hogy várnak, hogy gondolnak rád, hogy tényleg szeretnek, ahol nem félnek megmondani, hogy mire vigyázz, mire figyelj. Úgy mutatnak utat önmagad felé, Isten felé, hogy fogják a kezed. Mert nem könnyű a találkozás, de gyönyörű a felismerés, a ráismerés a dolgokra. Egy olyan család, ahol béke van, fejlődés, kíváncsiság, szeretet. Manapság már sokféle jógát tanítanak, mindenféle kitalált, embert bevonzó, jógának aligha nevezhető dolgot, de itt mégis érzi az ember, hogy akik tanítják, azok egy valódi forrásból építkeznek, nem találnak ki újabb utakat, kitekert dolgokat, hanem a  legfontosabbat teszik: megőrzik és óvják azt, ami örökkévaló, és egyetemes.
Kiss Bora
Kiss Bora
Színművész

"Mindig jó oda visszatérni"

"Mi a jóga? Világítótorony az éjszakában, útjelző, ha megtorpantál valahol és iránytű, hogy tudd, merre tovább. A jógában minden benne van, amire egy embernek szüksége van a fejlődéséhez. Utat mutat, megtanít az alázatra, hogyan viselkedjünk másokkal és magunkkal szemben. Hihetetlen önismeretre lehet szert tenni általa. Lecsillapítja az elmét, energetizál, egyensúlyba hoz. Kitartóvá, türelmessé, magabiztossá tesz. Mit adott az Akadémia? Hihetetlen tudást, szeretetet, bíztatást, türelmet, jóságot, humort. Mindig jó oda visszatérni."
Lovas Eszter
Lovas Eszter
???

"tudatosabb, energikusabb lettem"

A közel egy éve alatt közelebb kerültem önmagamhoz ez által sokkal tudatosabb, energikusabb lettem. Sokat segített a mindennapokban a pillanatokat megélnem. Ezek a pillanatok juttattak ahhoz a felismeréshez, hogy felismerjem az élet szépségét, a lelkek szépségét. A miértekre megkapom a választ. Mindez türelmet, szüntelen törekvést és elhatározást ad, hogy valóra tudjam váltani mindazt amiért újra leszülettem ide a földre.
nyari-melinda-eletmodvalto
Gáspárné Nyári Melinda
???

"bőséges jógaoktatói képzések közt vívódva"

"A bőséges jógaoktatói képzések közt vívódva, 2 éve a jógaoktatóm tanácsára a Magyar Jóga Akadémia mellett döntöttem. A legjobb döntésem volt! Amit kaptam itt: mély elméleti, magas óraszámú gyakorlati képzés, felkészítés a jógaóra hatékony és biztonságos kivitelezésére. A Tanári Kar sok éves gyakorlattal rendelkezik, folyamatosan képzik magukat és hozzák nekünk a tudást Indiából, átadva önzetlenül, türelemmel, szeretettel! Ha elakadsz a testi fejlődésben, vagy lelkileg adódik nehézséged, hozzájuk nyugodt szívvel fordulhatsz! A képzés során remek embereket ismersz meg, összetartó közösséggé formálódtunk, mély barátságok szövődtek. Első évfolyamban a jógaoktatói képzésen elsajátítottuk az alapokat, majd kikerülve a valós oktatásba, megtapasztaltam, hogy nagyon sok, a különböző problémával küzdő, beteg ember, aki keresi a gyógymódot testi-lelki bajaira, és tőlem, mint jógaoktatótól várják a megoldást. A tudásomat kevésnek éreztem, specifikusabb, mélyebb tudásra vágytam, így jött a második évfolyam, a jógaterápiás képzés. Megismertük a különböző betegségek testi tüneteit, lelki okait és holisztikus terápiájukat. A valódi Tudást a több év gyakorlata, a folyamatos továbbképzések hozzák meg, de a stabil alapot, amire bátran építkezhetek, megkaptam. Az Akadémia bőséges, változatos továbbképzési lehetőségeket is kínál. Mert mi  az élet? Tanulás, fejlődés, változás!" "Az Akadémia munkája áldásos, hiteles tudást, tanítást ad át, emellett több mint közösséget, jógacsaládot hoz létre! Mély hálával és szeretettel gondolok az Akadémiára, az együtt töltött közös időre, ahogy a tanári kar segített minket mind a testi, mind a lelki korlátaink leküzdésében! Együtt örültek, izgultak velünk! Tanítottak szóval és szavak nélkül, szeretettel! A spirituális út kemény, küzdelmes, mert úttörőnek kell lenni egy korlátolt korban. Szívből kívánok sok erőt, kitartást, hogy még több fényt vigyetek az emberek életébe. "
Professor T Krishnamacharya
Tóth Orsolya
???

"nem volt könnyű a munka, gyerekek, háztartás mellé beilleszteni"

"Mikor elkezdtem a Magyar Jóga Akadémia első évfolyamát októberben, nem gondoltam, hogy ennyi lelki sérülést hurcolok magamban. Nem gondoltam, hogy ennyi összefüggést megértek és ennyi problémát fel is dolgozok az év során, ezeket csak visszatekintve ismertem fel. Nem gondoltam, hogy egészségügyi problémáimon javítani tudok és hogy a kapcsolataim Szüleimmel, Párommal, kollégáimmal javulnak, talán elsősorban magammal szemben javult. Igaz azt sem gondoltam, hogy végig tudom csinálni ezt az egy évet, mert nem volt könnyű a napi gyakorlásokat, tanulásokat, hétvégéket a munka, gyerekek, háztartás és egyéb elfoglaltságok mellé beilleszteni. De sikerült, és levizsgáztam és a beépült gyakorlások a napi reggeli rutin részévé váltak, amik most is segítenek a mindennapokban. Nagyon örülök, hogy belevágtam ebbe az évbe. Nagyszerű emberekkel ismerkedtem meg mind  a Tanárok, mind a Társaim körében, akiktől nagyon sokat tanultam. Azóta engem is sokan kerestek meg, hogy jógázzunk. Igyekszem én is a lehető legtöbbet adni és ezt a fejlődést, ami elkezdődött folytatni mind magamban, mind a környezetemben. Köszönöm Mindenkinek, aki segített ebben.
Professor T Krishnamacharya
Sándor Angéla
???