Viniyoga workshopok 2023 májusában

Dr. Kautshub Desikachar
Kausthub oktat

Dr. Kausthub Desikachar több, mint húsz éve tanítja jóga gyakorlók és jóga oktatók sokaságát szerte a világon, számos tanár- és terapeutaképzést vezetett. 9 éves korában kezdett jógát tanulni tanára és édesapja, T.K.V. Desikachar vezetésével, és 13 éves korában kezdett el tanítani. Nagyapja a legendás Tirumalai Krishnamacharya, akit a modern jóga atyjaként emlegetnek.
Dr. Kausthub Desikachar munkájának része a jógaterápia is: klienseinek átfogó és hatékony megoldásokat kínál a legkülönbözőbb fizikai, mentális, érzelmi és spirituális betegségekre. Klasszikus jóga- és ájurvédikus képzését, modern pszichológiai képzettségét és a hagyományos gyógyítókkal világszerte folytatott kapcsolatait ötvözi, hogy optimális és könnyen alkalmazható, szinergikus megoldásokat kínáljon a problémák széles körének enyhítésére.

 Gyógyítási megközelítése a jógaterápia eszközeinek széles skáláját foglalja magában, beleértve a testtartásokat (ászanák), a légzésszabályozást (pránájáma), a meditációt (dhjána), az étrendi ajánlásokat (ahara niyama), az életmóddal kapcsolatos javaslatokat (vihara niyama), a kántálást (mantra), a vizualizációt / megerősítéseket (bhavana), a speciális energetikai gyakorlatokat (mudra), a szimbolikus gesztusokat (nyasa) és az irányított önvizsgálatot (svadhyaya).

Jógaműhelyek

Jelentkezési határidő: 2023. április 25.

  • 2023. május 3. szerda, Veszprém AHIMSZA Jógaközpont 15.00 – 20.00 díja: 60 Eur
   A Vinijóga hangsúlyozza annak szükségességét, hogy minden egyénnek megfelelő személyes gyakorlatokat alakítsunk ki, tiszteletben tartva az életkor, kultúra, vallás, filozófia, foglalkozás, fizikai, érzelmi és egyéb egészségügyi paraméterek különbségeit. Ezen az előadáson a résztvevők megismerkedhetnek a Vinijóga történetével, fejlődésével és azzal, hogy mennyire releváns napjainkban, különösen az egészség, a gyógyítás és a spirituális átalakulás területén.

  • 2023. május 5. péntek, Budapest, MagNetHáz, Lótusz terem 17.00 -20.00, díja: 60 Eur
   A személyes gyakorlat kialakítása a jógahagyomány egyik alapvető tanítása. Mahaṛṣi Patañjali kiemeli a személyes gyakorlat szükségességét az elme megnyugtatásához és a teljes potenciálunk eléréséhez vezető saját utunkon. Ezen az előadáson a résztvevők megismerhetik a legfontosabb tanításokat arról, hogyan alakítsunk ki egy holisztikus személyes gyakorlatot, milyen paramétereket kell figyelembe venni, és hogyan változtassuk meg azt, ahogyan fejlődünk gyönyörű életünk különböző szakaszaiban.

  • 2023. május 6. szombat, Budapest, MagNetHáz, Juhar terem 10.00 -17.00 (13.00-14.00 ebédszünet), díja: 100 Eur
   A jóga egyszerre egyetemes és személyes. Bár mindenki szívesen gyakorolja a jógát, a jógagyakorlás módjában különbségeknek kell lenniük, mivel mindannyian egyedi lények vagyunk. Azonban még ugyanaz az egyén is állandóan változik és  folyamatosan fejlődik. A Viniyoga arra tanít minket, hogy tiszteljük Mahaṛṣi Patañjali alapvető tanításait, és olyan holisztikus, személyes gyakorlatokat alakítsunk ki, amelyek minden egyénnek megfelelnek a minket meghatározó egyedi tulajdonságok alapján.Ennek a workshopnak a célja, hogy rávilágítson az alapelvekre, hogyan lehet a jógát a különböző igényekre alkalmazni. A workshop előadást és gyakorlati foglalkozásokat egyaránt tartalmaz.

Neked ajánljuk, ha

Nem ajánljuk Neked, ha