Magyar Jóga Akadémia képzési struktúrája

Jóga Alapképzés

A Magyar Jóga Akadémia a magyarországi képzések között egyedülálló lehetőséget biztosít mindazoknak, akik a jóga oktatást felelősséggel és komolyan akarják végezni.

 • Komplex és mély képzés
 • Tudományos háttér
 • Személyre szabott támogatás
 • Hiteles tanári kar

Aki sikeresen levizsgázik az Akadémia I. évfolyamán, jógaoktató, aki a II. évfolyamon, az jógaterapeuta végzettséget kap. Szeretettel várjuk azokat is, akik vizsgát nem kívánnak tenni, de tudásukat bővítenék – ők a képzésen való részvételről igazolást kapnak.

I. évfolyam

Az I. évfolyamon oktatóképzés zajlik mindazokkal a tantárgyakkal, amelyeket a nemzetközi képzések, és akkreditációk megkívánnak, és amelyek segítségével a hallgatók komoly gyakorlási hátteret és autentikus hozzáállást fejleszthetnek ki magukban a jóga felé. Lásd ide kattintva.

A képzésünk sajátossága a nagy létszámú (11 fős) tanári gárda által nyújtott odafigyelés és tanítás.

A képzés 10 éves múltra tekint vissza jogelődje volt a Magyar Jóga Társaság tanárképzése, amely 2003-ban 2 éves képzésekkel indult. A 10 éves tapasztalat lehetővé tette számunkra, hogy sok olyan elemet belevegyünk a képzésbe, amelyek egyedülállóak. Mindezeket az elmúlt képzéseken felmerült hallgatói igények alapján építettük be rendszerünkbe.

A hallgatóinknak a képzés kezdetétől kezdve napi 1 óra gyakorlást kell végezniük és erről naplót vezetve kell beszámolniuk. Minden képzési alkalmon egy este személyre szabva átbeszéljük az elmúlt hónap gyakorlását, és ehhez tudják felhasználni a saját naplójukat!

Képzésünkön kiemelt szerepet kapnak azok a tárgyak és megközelítések, amellyel a jógát a mindennapi élete részévé tudja tenni a leendő jóga oktató. Tanítjuk a jóga elvei szerinti táplálkozást, életvezetést, a ősi tisztítógyakorlatok mai alkalmazását.

Az év folyamán a tapasztalatok szerint jelentős energia növekedésen és ehhez kapcsolódó gyógyulásokon mennek át a hallgatók!

II. évfolyam

A Magyar Jóga Akadémia második évfolyamának fő témája a jógaterápia, a személyes gyakorlás elmélyítése, és haladóbb technikák megtanulása. A jógaterápia a mi felfogásunkban legtöbb esetben azt jelenti, hogy egyénre szabottan foglalkozik az oktató a gyakorlójával. 

Szakképzések

Minden oktató, aki a Magyar Jógaoktatók Szövetsége által minősített oktatói végzettséggel rendelkezik, jelentkezhet szakképzésekre. A szakképzéseken 2-4 fős tanári kar szakhoz illő tárgyakat tanítja, a képzések időtartama egy tanév 150-250 óra között.

III. évfolyam

A Magyar Jóga Akadémia harmadik évfolyamának fő témája a jóga autentikus értelmében vett haladó technikáinak megismerése és a jógaterápiás eszköztár kibővítése és elmélyítése.

 

Oktatók és tantárgyak:

 • Selmeci József Csongor – a Magyar Jóga Társaság elnöke, a Magyar Jógaoktatók Szövetsége vezetőségi tagja, okl. agytréner, neurofeedback tanácsadó, – megváltozott tudatállapotok (relaxáció, koncentráció, meditáció, jóganidra) terápiás alkalmazása, nemzetközi jógaterápiás iskolák megközelítési módjai, tisztító kúrák, modern jógaterápiás eszközök alkalmazása, – tárgyakat fogja tanítani.
 • Selmeciné Bogdán Ágota – Iyengar jógatanár, a Magyar Jógaoktatók Szövetsége Oktatásmódszertani szakmai minősítő bizottságának tagja, minősített vezető jógatanár – integratív jógaterápiás megközelítési módokat fog tanítani betegségcsoportokra bontva. Hangsúlyt helyez a fizikai gyakorlatokra, a lelki okokra és egyéb életviteli szempontokra.
 • Dr. Pápai Gyula – a Magyar Jóga Társaság vezetőségi tagja, természetgyógyász képző iskola vezetője – patológiát és terápiás gyakorlatokat fog oktatni.
 • Kovács Erzsébet – a Himalájai Jóga Tradíció tanára, a Magyar Jóga Társaság vezetőségi tagja, minősített vezető jógatanár – hatásaikban már orvosi kontrollvizsgálatokban visszaigazolt egyénreszabott gyakorlatsorokat fog tanítani.
 • Kővári Katalin – a Magyar Jóga Társaség elnökhelyettese, minősített vezető jógatanár, – életvezetést, és gyakorlatsorok jógaterápiás hatásmechanizmusát fogja oktatni.
 • Zoltai Miklós – a Himalájai Jóga Tradíció tanára, a Debreceni Jóga Egyesület elnöke, Magyar Jógaoktatók Szövetsége Oktatásmódszertani szakmai minősítő bizottságának tagja, a Bocskai díjas jógaterapeuta, aki a 80-as évektől kezdve hivatalosan főállásban jógaterápiával foglalkozott – jógaterápiás alapokat fog tanítani. Ez az előadása nagya sikerrel ment le orvostovábbképző tanfolyamok anyagaként!
 • Disztl János – pránajáma szakértő, a Magyar Jóga Társaság vezetőségi tagja – pránajáma a terápiában, az életerő hangolása tárgyat fogja tanítani.
 • Dr. Szász Bernadett – agykutató, Iyengar jógatanár, a SOTE volt anatómia élettan tanára – anatómiát élettant jógaterápiás megközelítésben című tárgyat fogja tanítani.
 • Szép Ferenc – a Magyar Jóga Társaság vezetőségi tagja Magyar Jógaoktatók Szövetsége Oktatás módszertani szakmai minősítő bizottságának tagja – mentális technikák terápiás hatásait fogja tanítani.
 • Sándy Gabriella – a Magyar Jóga Társaság elnökségi tagja, minősített jógatanár, – szanszkrit nyelvi alapokat, és Patandzsáli Jógaszútráit fogja tanítani.

A jelentkezés az alábbi oldalon, a linkre kattintva.