Hat napos meditációs és csöndtábor az elme csendjéért a Cseri Kastélyban 2015. szeptember 22-27 között Iyengar-jóga ászanákkal és a Himalájai Jóga Tradícióra jellemző meditációval, relaxációval, koncentrációval.

A meditációs tábort a Balaton felvidéken, gyönyörű természeti környezetben tartjuk Kovács Erzsébet, Selmeciné Bogdán Ágota és Selmeci József Csongor minősített vezető jógatanárokkal.

Vegetáriánus és nyers étkezés Révász Péterrel, Magyarország egyik legtapasztaltabb vegán szakácsával, aki szintén jógagyakorló.

Az elvonulás célja

 • Az egész életvitel beállítása a meditáció gyakorlásához a napirendtől kezdve a táplálkozásig és a természet energiáinak felhasználásáig!
 • A test előkészítése az ászanákon keresztül a koncentrációs és a meditációs gyakorlatokra
 • Mélyebb meditációs tapasztalás elérése
 • 3 nap hallgatás gyakorlásával nagy biztonsággal megtapasztalható az elme csendje.
 • Lehetőség van a pránajáma természetben való gyakorlására is!

Mi a Meditáció?

Mindenkinek vannak spontán meditációs tapasztalatai. Amikor valaki szerelmes és csodálja szerelmét amikor együtt van vele, vagy belefeledkezik egy gyönyörű festmény, vagy természeti kép, pl. naplemente csodálatába ? az már meditáció. Tehát azt mondhatjuk erről az állapotról, hogy egy emelkedett energiával teli állapot. Azonban akkor, hogyha akaratlagosan szeretnénk belépni ebbe az állapotba akkor amikor éppen szeretnénk, meg fogjuk tapasztalni, hogy nem olyan könnyű, mint amikor spontán kerülünk bele. A meditáció állapotának van egy magas energiaküszöbe, amit át kell tudnunk lépni. Ez azt jelenti, hogy energiahiányos, stresszes állapotban nincsen esélyünk megtapasztalni. Amikor jógikat vizsgáltak a meditáció állapotában azt találták, hogy az agyuk egy théta domináns (4-7 Hz) állapotban van, és a tudatban spontán képképzés zajlik.  

Mi tehát a meditáció haszna a hétköznapi ember számára?

A meditációs állapotban (théta) a tudatalatti teljesen nyitva van, és egy magas szintű kreativítást tapasztalunk. Személyes, vagy munkánkkal kapcsolatos problémáink megoldására hatalmas erőforrások állnak rendelkezésünkre ebben az állapotban, miközben békét, és belső nyugalmat tapasztalunk. Ez a szinte korlátan kreativítás és megemelkedett probléma megoldó képesség az, ami miatt a meditációt ilyen sokra becsülik. Ezen a szinten előkerülnek és felerősödnek személyiségünk etikai és spirituális vonatkozásai. A meditációs állapotba koncentráción és/vagy relaxáción keresztül tudunk belépni, miután ászanákkal és pránajámákkal kellő energetikai szintre hoztuk magunkat. Ezért komoly megelőző gyakorlás szükséges a meditációs állapot fenntartásához! Mire ebbe az energetikai állapotba kerülünk, és átlépjük a meditáció energiaküszöbét addigra a testünk egészségessé válik, de ez nem a meditációnak, hanem az ahhoz vezető útnak, a relaxációs állapotnak és az előkészítő gyakorlatoknak köszönhető!

 

Cseri Jóga Tábor

Cseri Jóga Tábor

Meditációs tábor – részletek

 • Helyszín: Cseri Kastély,
 • Időpont: 2015. szeptember 22-27 (kedd-vasárnap)
 • A tábort vezetik: Kovács Erzsébet, Selmeciné Bogdán Ágota, Selmeci József Csongor minősített vezető jógatanárok.
 • Részvételi díj: 95.000,- Ft/fő
 • Szállás: 2 fős szobákban.
 • Étkezés: Vegetáriánus ételek naponta 2-szer.
 • 8246, Tótvázsony, tel: +36(88)266046, www.cserikastely.hu – GPS (WGS84): N 47, 000583 E 17, 795333 Ezek a főúti leágazás koordinátái, innen (jobbra illetve, Balatonfüred irányából balra) a bekötőúton két kilométert haladva éri el a kastélyszálló bejáratát,melynek N 46, 985746 E 17,793619

Jelentkezés

Jelentkezési határidő szeptember 18. Jelentkezés: yoga@yoga.hu, vagy 06-30-237-0838 Selmeci Csongornál a részvételi díj befizetésével a következő számlaszámra, OTP Rt Veszprém: 11773487-03891210.

  Melyik programra szeretnél jönni?

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Egészségügyi problémák, állapot

  Mióta gyakorolsz?

  Üzenet (Születési hely, idő, lakcím irányítószámmal, ételallergia, egyéb)