A Magyar Jóga Akadémia lehetőséget ad a képzésein való látogatói részvételre. A látogatói részvétel egyedi és semmilyen követelménnyel nem jár. Célja, hogy betekintést nyerhess az Akadémián folyó képzés színvonalába.
A volt hallgatóinknak ingyenes a látogatói részvétel, hogy támogassuk a munkájukat, és szakmai közösséget építsünk.

A Magyar Jóga Társaság tagjai pedig 10 % kedvezménnyel vehetnek részt a képzésen látogatóként.

RÉSZVÉTEL
ONLINE a Zoom-on (kód 512-143-7530) keresztül. Az online részvétel díja 1.500 Ft akadémiai óránként (45 perc)

Regisztrálni szükséges a:
magyarjogaakademia@gmail.com – email címen.

 

Itt láthatjátok az órarendet az órák magyarázatával együtt:

 

Szombat 04.10.

 

10.00 – 10.15 Nyitó mantrák, ráhangolódás

10.15 – 11.45  Ászana gyakorlás: kiemelten a jógaoktató felkészültségéről, figyelméről és felelősségéről. (dr. Pápai Gyula)

Gyula tanításában megismerkedhetünk egy olyan sorozattal, ami segít megtanulni és megtanítani fokozatosan egymásra épülve a fordított testhelyzetek gyakorlását a kiinduló helyzettől a fejenállásig.

12.00 – 13.55 Didaktika: Bevezető foglalkozás felépítése, didaktikai formái, a jógatanfolyam utolsó órája (Zoltai Miklós)

Miklós 30 évfolyamos egymásra épülő tanfolyami rendszert épített fel Debrecenben, ami egyedülálló a magyar jógaéletben. Ezek a módszertanilag egymásra épülő tanfolyamok óriási tudásról tesznek bizonyságot. Minden évfolyamnak folyamatos része a bevezető foglalkozás, amivel Miklós megalapozza az évfolyam menetét és tematikáját. A foglalkozás során részletesen átadja ezt a módszert, megmutatva, hogy hogyan építi fel a bevezető foglalkozást és miért úgy, valamint beszél az óra során alkalmazható tanári didaktika elemeiről. Részletesen tárgyalja az utolsó óra felépítését, amellyel megalapozza a következő évfolyamot. Gyakorló oktatóként nagyon sokat tudsz meríteni ezekből a tanításokból.

13.55 – 15.05 Ebéd

15.05 – 17.20 Különböző oktatásmódszertanok, légzőgyakorlatok, ászanák, ánandászana, pránájáma, dhárana, dhjána speciális tanítása (Zoltai Miklós)

Miklós átadja az egyes technikák oktatásának egymásra épülő lépéseit, ami minden jógaoktatónak végtelen hasznos lehet!

17.35  – 19.50 Ászana gyakorlás: Ászanák bemutatása az MJA hallgatók részéről – csak az Akadémia hallgatóinak   (Selmeciné Ági)

20.00 – 21.30 Otthoni gyakorlás megbeszélése – csak az Akadémia hallgatóinak

22.00 Csendes pihenő

 

Vasárnap 04.11.

 

5.00 Ébresztés

5.50 – 6.00 Nyitó mantrák

6.00 – 6.45 Pránájáma előkészítő gyakorlatok 6 nagy tradíció tanítása alapján (Csongor).

Hogyan lehet felépíteni energiarendszerünket a légzés segítségével? Erre a kérdésre kapsz választ ezen az órán.

7.00 – 8.30 Ászana gyakorlás: A test szimmetriájának helyreállítása és megtartása (dr Pápai Gyula).

Gyula 50 éves jógaoktatói és természetgyógyász tevékenysége során feladatai közé tartozik a test fizikai egyensúlyának kiépítése, harmóniájának segítése a jógagyakorlatok segítségével. Gyula ezen témájú óráján felhasználja csontkovács tanári, masszőr tanári és Reiki mesteri ismereteit is.

8.45 – 9.30  Pránájáma  gyakorlás (Csongor). A Kaivalyadhama klasszikus gyakorlati rendszere alapján gyakorlunk, amely gyakorlási rendszer India egyik leghíresebb jógaterápiás rendszere. Erre épül fel Indiában a jógaterápia.

9.30 – 10.20 Reggeli

10.20 – 12.35 Kiscsoportos gyakorlás (dr. Pápai Gyula, Selmeciné Bogdán Ágota, Selmeci Csongor) –  csak MJA hallgatóknak

12.50 – 14.20 Idegrendszer anatómiája és élettana (dr. H. Minkó Krisztina)

Dr. H.-Minkó Krisztina a Semmelweis Egyetem Anatómia Intézetének adjunktusa. Egyszerű, szemléletes és közérthető stílusában fogja bemutatni nekünk az idegrendszer
anatómiáját és élettanát. Ennek a szervrendszernek kulcsfontosságú szerepe van az egész test, elme és energiarendszer működésének irányításában. Ezért minden jógaoktatónak elengedhetetlenül fontos ennek ismerete.

14.35 – 15.20 Ászana gyakorlás: kezdő jógafoglalkozások felépítése az ászanák speciális variációin keresztül (Ágica)

Hogyan tanítjuk meg a helyes nyújtózást, a helyes előrehajlást, az egyes csavaró ászanákat azoknak, akik most végzik először? Mi a legfontosabb alap egy Trikonászana, vagy egy Virabhadrászana végzésekor, amit a kezdőknek már az elején meg kell tanulnia?

15.35 – 16.20 Anatómia élettan ismétlés, összefoglalás (dr. H. Minkó Krisztina)

Dr. H.-Minkó Krisztina a Semmelweis Egyetem Anatómia Intézetének adjunktusa röviden összefoglalja és átismétli az MJA egész elsőéves anatómia és élettan tananyagát.

16.20 – 17.05  ebéd