Dr. H-Minkó Krisztina

Gyerekkoromtól kezdve a természettudomány érdekelt, azon belül is a biológia és kémia, és szerencsém volt ezeket a tárgyakat nagyon jó tanároktól elsajátítani. Biológusként végeztem az ELTE-n, majd a Semmelweis Egyetemen szereztem PhD fokozatot ahol jelenleg is tanítok. Tanulmányaim során megismerkedtem az emberi test felépítésével a sejtek szerkezetétől a szervrendszerekig.

Dr. H-Minko-Krisztina
Dr. H-Minkó Krisztina

Kapcsolódásom a jógával

Gimnazista koromban kezdtem el először jógával foglalkozni, akkor még önállóan, egy könyv segítségével gyakoroltam az ászanákat, főleg testgyakorlás céljából. Gyerekeim születése után találtam rá a tibeti gyakorlatokra, amelyek rendszeres gyakorlása sokat segített, hogy testi és lelki szinten is megtaláljam az egyensúlyt. Későbbiekben Sivananda és Satyananda oktatók óráin vettem részt, ahol az ászanák gyakorlásán túl a rendszeres relaxációval is megismerkedtem és ma már tudom, hogy a nyugati ember számára is egy olyan módszert nyújt a jóga, amely rendkívül hasznos mind az önismeret, mind a betegségek megelőzése terén.

A jóga oktatásához fontosnak tartom a megfelelő anatómiai, biológiai ismeretek megszerzését, ebben szeretnék a leendő jógaoktatók segítségére lenni.

Dr. Weninger Antal orvos szavai fogalmazzák meg számomra is az útmutatót:
“A jóga “egész”-ségre törekszik, ami sokkal több, mint szerveink jó működése, mert felöleli az egész embert, annak kedélyvilágát és viszonyát a mindenséghez. …kedélyéleti integráció az egész világgal, ami érdekes módon tágítja a tudatunkat, közvetlenebb világérzésre hangol, élesíti intelligenciánkat, gazdagítja emlékezetünket, akaratot és erőt ad a cselekvésre.”

Végzettségeim, elvégzett tanfolyamaim:

  •  Biológus, ELTE
  • Élményjóga oktatóképzés Dr. Tihanyi Benedeknél
H-Minko-Krisztina