Selmeci József Csongor

Selmeci József Csongor

Selmeci József Csongor a magyar jóga élet meghatározó személyisége, több mint 20 év jógatapasztalattal, számos irányzat alapos ismeretével, a jóga tudományos berkekben való elismertetési munkájával a háta mögött.

Selmeci József Csongor bemutatkozása

Szellemi utam 1986-ban keresztény vonalon indult el és komoly megtapasztalásokon keresztül 1991-ben jutottam el előbb a természetgyógyászathoz és a Mazdaznanhoz, majd később a jógához. Első oktatóm, akinek nagyon sokat köszönhetek a megfelelő szemlélet és hozzáállás kialakításában Málnai Tibor volt.

1993-ban kezdtem jógát oktatni önállóan, majd a Miskolci Jóga Egyesület keretén belül. 1998-2001 között szereztem meg első jógaoktatói oklevelemet, amelyet azóta is folyamatos tanulással fejlesztek minden rendelkezésre álló fórumon angolul és magyarul.

Képzéseim

Nem csak a jógát, hanem a jógával határos nyugati tudományterületeket is behatóan tanulmányoztam – és ezekből okleveleket szereztem – a jóga jobb megértéséhez (táplálkozástudomány, alkalmazott agykutatás – okl. agytréner 2006, neurofeedback tanácsadó – 2009, pszichológia – okl. szervezet fejlesztő tréneri másoddiploma 2002). Sokat tanultam a Satyananda Jóga vonalán, végül 2011-ben Iyengar Jógatanár lettem.

Társasági tagságaim

1999-ben alapító tagja voltam a Magyar Jóga Társaságnak (MJT), amelyet 2004 nyarától vezetek feleségem Selmeciné Bogdán Ágota hatékony támogatásával. 2005-ben részt vettem a Magyar Jógaoktatók Szövetségének megalakításában, amelynek szintén vezetőségi tagjává választottak. 2003-as beindulása óta tanítok az MJT Oktatóképzésén.

Az elmúlt 26 évben sok jógatábort tartottam több helyszínen Magyarországon, Erdélyben és Indiában is.

Selmeci József Csongor

Selmeci József Csongor

Fő érdeklődési köröm a jóga technikáinak a belső értékrendet és a személyiséget megváltoztató hatása.

Küldetésem

Feladatomnak érzem, hogy a jóga egyre nagyobb elfogadásra találjon a magyar társadalomban, és hogy közös munkával megteremtsük a magas minőségű jógaoktatás feltételeit, kereteit és szakembereit.

Selmeci József Csongor

Selmeci József Csongor

Ennek keretében 2013/14 évben külső felkérésre levezettem az ország eddigi legnagyobb jógakutatási programját 17 csoporttal 12 oktatóval és 185 gyakorló részvételével. A program sikerrel zárult, kiértékelése a napokban fejeződik be.

Utazásaim

Évente járunk feleségemmel Indiába és viszünk magunkkal komoly érdeklődőket is az Arunáchala hegyhez, ahol az Advaita Vedanta filozófiáját tanuljuk és meditációt gyakorlunk.

Selmeci József Csongor

Selmeci József Csongor

Magyar Jóga Akadémia

A Magyar Jóga Akadémia I. évfolyamán pránajáma alapokat, jógatörténetet, tanulás módszertant, satkarmák elméletét, relaxáció elméletet tanítok. Vezetem az otthoni gyakorlás átbeszélését és a felmerülő problémák megoldását.

Nem utolsó sorban: Vezetem és szervezem az egész képzést! 🙂

 

 

_MG_7222

A Meditáció és Agyműködés előadás kivetített anyaga, amire az előadó hivatkozik innen tölthető le: PDF verzió, katt ide!