A 2013-ban a sportvezetés által kezdeményezett jóga élettani és pszichológiai kutatások újabb fejezetéhez érkeztünk!

Korábbi eredmények

A jóga élettani és pszichológiai hatásainak 2014-es kutatási  eredményeiből kiderült, hogy a résztvevők 81%-nak a tünetei csökkentek, 27% pedig meg is gyógyult a 20 hetes rendszeres gyakorlás során. A 2015-ös kontrollcsoportos eredményeket a Pécsi Egyetem most dolgozza fel. A friss vizsgálatokba a Pécsi Tudományegyetem mellett bekapcsolódott az ELTE Pszichológia Kara dr. Köteles Ferenc intézetvezető irányításával.

A 2016-os kitöltendő kérdőívek

Szeretnénk, ha a társadalom minél nagyobb hányada tudná felhasználni a jóga ismeretanyagát arra, hogy egészségesebb, örömtelibb életet éljen. Ehhez olyan információkkal kell ellátni őket, amitől kedvet kapnak a gyakorláshoz, és láthatják a jóga gyakorlásának konkrét hasznát. Kérlek segítsetek abban, hogy minél többen kitöltitek őket, és ha van olyan ismerősötök, aki akár jógázik, akár nem, de szívesen segít a kérdőívek kitöltésében, adjátok neki tovább a kutatás linkjét!

Lent találjátok a két idei kérdőívet. Kontrollcsoportos vizsgálatról beszélünk, vagyis olyanoktól is várunk kitöltést, akik nem jógáznak!

Köszönjük a segítséget!

A kérdőívek linkjei:

 

Jóga kutatás

Jóga kutatás